SE

ETIM – standard för tekniska produkter

 

Med det internationella systemet ETIM har vi fått en ny och enhetlig standard för produktklassificering av tekniska produkter inom tre intresseområden: el, VVS och byggmaterial. Varje produkt placeras i en ETIM-klass och beskrivs med ett antal egenskaper som motsvarar de viktigaste funktionerna och kan på så sätt enkelt identifieras och jämföras med andra. Och i ett ständigt växande utbud blir det allt viktigare att kunna hitta rätt produkt snabbt.

 

Rätt produkt i rätt klass med ETIM

 

Att informationsstrukturen inom ETIM följer en tydlig standard gör att man kan överföra produktinformation mellan olika applikationer på ett exakt sätt och undvika missförstånd. Det gör att informationen blir tydligare och enklare att överföra genom hela produktions- och leveranskedjan.

 

ETIM – en standard som inte konkurrerar utan kompletterar

 

Inom de tre områdena el, VVS och byggmaterial omfattar ETIM sammanlagt omkring 5000 klasser. De befintliga klassificeringarna E-nummer, RSK-nummer och Vilmasystemet finns kvar och kommer precis som tidigare kunna identifiera artiklar och bära viss artikeldata, men nu får de alltså också möjlighet att innehålla egenskaper och klass enligt ETIM-standard. 

 

Eftersom vi jobbar med elsäkerhet är det en självklarhet att vi är intresserade av och håller oss uppdaterade om allt som har med standarder och märkningar av elprodukter. Läs mer om det här:

 

 

Kontakta oss

Tillbaka till kunskapsbanken

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår