SE

Varför är det viktigt med ett åskskydd till din robotgräsklippare?

 

En robotgräsklippare kan spara mycket tid och arbete, men något så vanligt som ett åskväder riskerar att förstöra den helt – om du inte har ett åskskydd. Med ett RobotProtector åskskydd från Norwesco skyddar du enkelt din robotgräsklippare från överspänning. 

 

Ett känsligt system

 

Din robotgräsklippare navigerar över gräsmattan tack vare de nedgrävda slingorna, därmed vet den alltid var den befinner sig. Begränsningsslingans utformning riskerar att den automatiska gräsklipparen blir utsatt för blixtnedslag. Risken utgörs inte bara av de blixtnedslag som slår ner inom fältet, kretsen kan även fånga upp de som slår ned i närheten. Så om du inte har ett åskskydd är risken stor att elektronik skadas, antingen i själva gräsklipparen, i laddstationen eller i någon av slingorna under gräset.

 

En modell för varje robotgräsklippare

 

Olika robotgräsklippare fungerar på lite olika sätt, men något av våra två åskskydd passar oftast just din modell. Det enda du behöver veta är om din klippare har en eller två slingor, och sedan är det enkelt att koppla in antingen modell 1-S eller 2-S.

 

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta oss!


Kontakta oss

Tillbaka till kunskapsbanken

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår