SE

Hur ansluts en spisvakt och spistimer?


Om du önskar installera en 3-fas spistimer men endast har tillgång till 2-faser ansluts dessa på en modell SV (automatisk start) på L1 och L3 för att spistimern skall fungera. På modell SE (manuell start) E1340085, ansluts de på L1 och L2.

 

Jag har kopplat loss kabeln mellan displayenheten och nätenheten på en Norwesco spistimer SE-serien (röd display), när jag nu skall återansluta, var ska kablarna anslutas på plinten?

 

Anslut kablarna enligt följande: Plint 1 = Gul ledare, Plint 2 = Vit ledare, Plint 3 = Brun ledare och Plint 4 = Grön ledare. Samma anslutningsordning gäller även för ev. tillhörande värmevakt.

 

Varför används bara 3 ledare i kabeln mellan display och nätenhet på spistimern?

 

Kabeln mellan display och nätenhet på spistimern är en RKKB 4 x 0,25kvmm. På de spisvakter som har e-nummer som slutar på 80 och 85 använder vi bara tre av ledarna. På alla övriga spistimers använder vi alla 4 ledare.

 

Vilka olika uttag finns till spisvakt?

 

Det finns tre olika typer av stickproppskontakter-/anslutning till spisar. Det är:

 

 

Vem installerar en spisvakt?

 

Om spisen är fast ansluten till elnätet (fastmonterad i kopplingsdosa) krävs alltid att spisvakt installeras av en behörig elektriker. Om du har en spis som är ansluten till elnätet via stickpropp, och spisvakten går att koppla in via stickpropp kan du utföra installationen på egen hand. 

 

Kontakta oss om du har fler frågor!


Kontakta oss

Tillbaka till kunskapsbanken

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår